De vier meest gebruikte sluitingen in de HVAC markt

In de HVAC markt worden hoge eisen gesteld aan de toegankelijkheid van installaties. Ze moeten snel en eenvoudig te openen zijn voor service. Aan de andere kant moet de installatie bestand zijn tegen trillingen en in een aantal gevallen luchtdicht kunnen sluiten. Wij hebben een viertal sluitingen op een rij gezet die voldoen aan deze eisen.

 

Draaigrendelsluitingen met aantrekkende werking (E3)
De sluiting met aantrekkende werking, ofwel compressiesluiting, kan een paneel met afdichting gecomprimeerd sluiten. Dit is ideaal voor een servicepaneel in over- of onderdruk en sluit deze gelijktijdig trillingsbestendig af. Voor een luik van een ventilatie-unit waar de filters achter geplaatst zijn of voor geluidsreductie bij een warmtepomp. Voor iedere toepassing en omgeving hebben wij een passende compressiesluiting. 

Kwartslagsluitingen
Veel HVAC-installaties en apparaten worden modulair ontworpen voor eenvoudige assemblage. Sommige onderdelen moeten voor onderhoud snel en eenvoudig te (de)monteren zijn. Kwartslagsluitingen hebben een consistente klemkracht, zijn trillingsbestendig en snel te bedienen. De ontvanger en stift zijn onverliesbaar te monteren waardoor er geen losse componenten zijn. Ideaal voor panelen die regelmatig open moeten. 

Overslag- en spansluitingen
Deze sluitingen kenmerken zich door hun consistente klemkracht, snelle bediening en betrouwbare verbinding. De overslag- en spansluiting wordt gebruikt om onderdelen op elkaar te bevestigen. Zo worden luchtkanalen met een spansluiting op de ventilatie-unit geklemd. De klemkracht zorgt voor een gecomprimeerde pakking waardoor nauwelijks luchtverlies in de verbinding is. Voor extra veiligheid kan de sluiting worden uitgevoerd met een secundaire vang of hangslot.

Afstandbedienbare sluitingen
Het gebruik van afstandbedienbare sluitingen in HVAC toepassingen wordt steeds populairder vanwege designoverwegingen en gebruiksgemak. De sluitingen worden verborgen gemonteerd en zijn hierdoor voor het oog onzichtbaar. Ideaal voor grotere panelen en installaties die in het zicht staan en/of hangen. De afstand tussen de positie van de bediener tot de aan de sluiting wordt overbrugd met een vrijgavekabel. Met het klik-in systeem is de montage snel en eenvoudig, er is geen afstelling meer nodig.

Uw markt onze kennis
Wij begrijpen de uitdagingen van uw markt en kunnen u daarbij ondersteunen. Wij kunnen u adviseren bij het productontwerp waarbij we kijken naar design, functionaliteit en maakbaarheid in productie. Neem contact op met onze experts via telefoonnummer 053 60 63 70 of mail ons via info@beluma.be

Klik hieronder op de sluiting naar keuze voor productinformatie en CAD Files: 

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies