Sluiting met visuele indicatie

Als u de zekerheid wilt hebben dat alle sluitingen vergrendeld zijn, dan is het prettig om dit visueel te kunnen vaststellen. Het kost onnodig veel tijd om iedere individuele sluiting met een sleutel te controleren. Zeker bij machines waar meerdere sluitingen toegepast worden, is dat een tijdrovende klus. Met onze sluiting met visuele indicatie behoort dat tot de verleden tijd en voorkom je ongewenste situaties. 

Visuele indicatie op 2 manieren
Er zijn 2 manieren gekozen om bij onze compressiesluitingen de geopende stand te visualiseren.

1. De rode ring:
Bij het openen van de sluiting, draait een reflecterende rode ring van achter de kop naar buiten. Deze rode ring is van afstand duidelijk zichtbaar en geeft aan dat de sluiting niet voldoende op slot gedraaid is. Dat maakt het tot de ideale sluiting voor voertuigen, machines en industriële behuizingen waar een geopende deur een impact heeft op de veiligheid van het systeem.

2. De bi-stabiele afdekkap:
In de afdekkap zit een nok die precies in de kopvorm van de sluiting valt als deze volledig dicht is gedraaid. Is de compressiesluiting niet volledig dicht gedraaid, dan kan de kap niet sluiten en zal deze automatisch open klappen. Van een afstand is duidelijk te zien welke afdekkappen open staan en welke niet, dus welke sluitingen niet of wel goed dicht zijn gedraaid.

Geïnteresseerd in deze oplossing? Klik hieronder om direct naar de sluiting met visuele indicatie te gaan >>