De crashtest bewijst het: deze geklonken lantaarnpaal redt mensenlevens

De ZIPpole is een revolutionaire verlichtingspaal met een unieke botsvriendelijke functie. Wanneer een auto tegen de paal aanrijdt, buigt deze mee en remt de auto af zodat deze niet abrupt tot stilstand komt. 

Een van de uitdagingen bij het ontwerp van de Zippole was dat deze zowel stabiel als buigzaam moest zijn. Om dit te bereiken wordt de paal niet gelast, maar in plaats daarvan geplooid en met popnagels vastgezet. Hierdoor wordt een stabiele en veilige structuur bereikt die een optimale schokabsorptie garandeert bij een aanrijding. 

Onze rol bij het ontwerpen van de ZIPpole
Samen met Safety Product hebben we onderzocht welke sterktewaardes nodig zijn om ervoor te zorgen dat bij impact de popnagels één voor één los laten, zonder dat daarbij de stabiliteit in het gedrang komt.

Bekijk de video met de getuigenis van Carolien Willems, productontwikkelaar en mede-eigenaar van Safety Product.

Crashtest: popnagels zorgen voor veilige verlichtingspaal Crashtest: popnagels zorgen voor veilige verlichtingspaal https://i.vimeocdn.com/video/472016127-770f1643375a75cde56a4195b523b268e82d17496bb9d1d978690c29d02f49ac-d_100x75?r=pad PT2M10S 2014-04-18 De ZIPpole is een revolutionaire verlichtingspaal met een unieke functie. Door gebruik te maken van blindklinknagels in plaats van te lassen, wordt een stabiele en veilige structuur bekomen die een optimale schokabsorptie garandeert bij een aanrijding. Onze rol bij het ontwerpen van de ZIPpole: samen met Safety Product hebben we onderzocht welke sterktewaardes nodig zijn om ervoor te zorgen dat de popnagels bij impact één voor één los laten, zonder dat daarbij de stabiliteit in het gedrang komt. Download de CAD-files van deze blindklinknagel op https://www.beluma.be/blindklinknagels-praktijkvoorbeeld.html. No Beluma NV/SA 2021 Beluma NV/SA safety product,verlichtingspaal,klinkverbinding,klinken,kreukelpaal,zippole,klinknagel,popnagel,rivet,blindklinknagel,beluma