VIDEO: Veilig vastzetten en vergrendelen

Zowel blokkeerbouten als vergrendelpennen worden ingezet om veilig en betrouwbaar te vergrendelen.

Beide producten zijn uitgerust met een pin met hoge afschuifsterkte. Toch zijn deze twee producten zeer verschillend op het gebied van montage, kopvormen en bediening.

Vergrendelpennen

De vergrendelpen is in principe een los component dat door een gat gestoken wordt en daarmee een product kan vastmaken of vergrendelen. Om het onverliesbaar te monteren is er optioneel een borgkabel te gebruiken. De vergrendelpen bestaat uit een pin met aan het uiteinde twee kogels die voor een blokkerende werking zorgen. De kogels worden vrijgegeven door de bedieningsknop aan de andere zijde in te drukken. De uitvoering van de knop is flexibel te kiezen op basis van ergonomie, kleur en materiaal.

Bekijk de video voor de werking:

Vergrendelpennen Vergrendelpennen https://i.vimeocdn.com/video/735957190_100x75.jpg?r=pad PT1M4S 2018-10-31 Download de CAD Files van de vergrendelpennen: beluma.be/handgrepen-bediendelen/vergrendelpennen.html Vergrendelpennen worden gebruikt voor het snel positioneren, verbinden en vergrendelen van werkstukken. Bij het loslaten van de drukknop zorgen de verende kogels voor de vergrendeling. De vergrendelpen is eenvoudig te ontgrendelen door het indrukken van de drukknop, en makkelijk te demonteren, zonder hulpgereedschap. No Beluma NV/SA 2020 Beluma NV/SA beluma,vergrendelen,ontgrendelen,positioneren,vergrendelpen

Blokkeerbouten

De blokkeerbout bestaat uit een huls die voorzien is van schroefdraad. De pin wordt door een interne veer automatisch naar buiten geduwd. Door aan de knop te trekken, wordt de pin ingetrokken. De blokkeerbout wordt in een gat gemonteerd dat voorzien is van draad. Vervolgens valt de pin in een gat van het te vergrendelen tegendeel. De bedieningsknop is ook bij de blokkeerbout flexibel te kiezen voor wat betreft de vorm, de ergonomie, de kleur en het materiaal. Daarnaast is de knop ook te voorzien van een ruststand die de pin in ingetrokken positie houdt zodat de gebruiker zijn handen vrij heeft.

Bekijk de video voor een uitgebreide uitleg:

Blokkeerbouten Blokkeerbouten https://i.vimeocdn.com/video/869944888_100x75.jpg?r=pad PT0M54S 2014-04-22 Blokkeerbouten (of arreteerbouten) worden gebruikt op plaatsen waar verplaatsing door zijwaartse krachten moet worden tegengegaan. Een nieuwe positie kan alleen worden aangenomen door de blokkeerbout handmatig te verplaatsen. Met blokkeerbouten kun je eenvoudig positioneren en veilig vergrendelen. Daarnaast is de blokkeerbout onverliesbaar (geen losse componenten aanwezig). Download de CAD Files van de arreteerbout op: https://www.beluma.be/handgrepen-bediendelen/blokkeerbouten/blokkeerbouten-standaard.html. No Beluma NV/SA 2020 Beluma NV/SA beluma,blokkeerbouten,vergrendelstift,positioneren,indexeren,vergrendelpen,arreteerbout

Ga door naar de productspecificaties, of vraag CAD-files en monsters aan: