Verend drukstuk dient als verborgen sluiting in tuinmeubel

Manutti, Belgische fabrikant van exclusieve tuinmeubelen, heeft LED-verlichting verwerkt in een nieuwe reeks tuinzetels.


1. Verborgen gemonteerd voor een strak design
De accu voor de verlichting is weggewerkt achter een kunststof klep die enkel opengaat bij het uitnemen en plaatsen van de accu. Op ons advies heeft Manutti verende drukstukken gebruikt om ervoor te zorgen dat de klep dicht blijft, ook bij het verplaatsen van de zetel.
 

verende drukstukken tuinmeubelen


2. Sterk en weersbestendig
In de bovenstaande afbeelding is het verend drukstuk in de klep zichtbaar. Het tuinmeubilair staat altijd buiten en wordt regelmatig verplaatst. Daarom is het belangrijk om te werken met sterke en corrosiebestendige materialen. Dat heeft de keuze voor het verende drukstuk met kunststof draadhuls en kunststof kogel bepaald. 

3. Kwaliteit van één onderdeel straalt af op het geheel
De sterke veer in de draadhuls drukt de kogel krachtig naar buiten en fixeert de klep in gesloten positie. De verende drukstukken zorgen voor een solide gevoel en verlengen de levensduur van de klep. Bij het openen en sluiten van de klep is de kwaliteit voor de gebruiker duidelijk voelbaar, wat zich vertaalt in een gevoel van degelijkheid en comfort. Deze 'extra touch' was voor Manutti de doorslaggevende factor om te kiezen voor verende drukstukken. 


samples drukstukken
 


Of ga door naar het product en vraag de CAD-file aan: