Verhoog het comfort van bussen, trailers, landbouw- en urgentievoertuigen

Deze voertuigen zijn voorzien van grote, zware deuren en luiken. Met de juiste toegangstechniek verhoog je het comfort van de bestuurder en de kwaliteit van het voertuig.

  • serviceability: zware serviceluiken veren moeiteloos openen en blijven veilig openstaan tijdens onderhoud
  • brandstofbesparing: het gebruik van lichte materialen zorgt voor gewichtsreductie bij urgentievoertuigen
  • IP65 en NEMA4: luiken aan de buitenkant van het voertuig worden vlak, waterdicht en trillingsbestendig afgesloten


1. Verbeterde serviceability van landbouwvoertuigen 

Dankzij een gasveer met dynamische demping wordt het serviceluik van deze landbouwmachine met een gelijkmatige krachtverdeling geopend. Dit ontlast de scharnieren en verlengt hun levensduur. Het serviceluik blijft veilig openstaan tijdens onderhoud en kan zonder grote krachtinspanning weer gesloten worden.

De gemonteerde sluiting houdt het serviceluik dicht tijdens het rijden. Uiteraard zijn de scharnieren en de sluiting in corrosiebestendige materialen uitgevoerd. In de video wordt de werking van de gasveer met dynamische demping toegelicht.

Gasveer met dynamische demping in balenpers Gasveer met dynamische demping in balenpers https://i.vimeocdn.com/video/472019963-50d8ff3a2bfda74ddc3001424f8c8d7299d2627a8981ba8f9b4926a50b0221c1-d_100x75?r=pad PT0M55S 2014-04-18 Een gasveer met dynamische demping heeft een constante openingssnelheid, ook als de openingshoek groter is dan 90°. Door de verschuiving van het zwaartepunt van het paneel, zal bij een gewone gasveer de openingssnelheid toenemen: het paneel zwaait te snel open en gaat natrillen. Dankzij dynamische demping blijft de snelheid constant en komt het paneel zachtjes tot stilstand. Download de CAD-files op: https://www.beluma.be/gasveren/speciale-functies-lift-o-mat/gasveer-dynamische-demping.html. No Beluma NV/SA 2021 Beluma NV/SA stabilus,kuhn,gasveren,dynamische demping,gasveer,beluma


2. Brandstofbesparing bij urgentievoertuigen

Urgentievoertuigen, zoals ambulances en brandweerwagens, maken veel kilometers. Om zuinigere voertuigen te ontwikkelen gebruiken fabrikanten graag lichtgewicht materialen, maar zonder daarbij in te leveren op sterkte natuurlijk. Daarom kiest men vaak aluminium pianoscharnieren: het scharnier is licht, corrosiebestendig en wordt over de hele lengte van de deur bevestigd. Het geheel is daardoor heel sterk en duurzaam. Er is ook een aluminium pianoscharnier voor sandwichpanelen beschikbaar. 

ambulance


3. Aerodynamisch en waterdicht afsluiten van toegangsluiken

De vlakke hefboomsluiting is nagenoeg vlak in te bouwen en daardoor geschikt voor voertuigen waar een goede aerodynamica van belang is. De luiken aan de zijkant van deze trailer worden dankzij de aantrekkende werking van de sluiting waterdicht en trillingsvrij afgesloten. De vergrendelbare versie van de sluiting voorkomt dat onbevoegden aan de inhoud kunnen. Er zijn verschillende uitwisselbare slotopties te verkrijgen en de sluiting is geschikt voor NEMA4 of IP65 toepassingen.

vlakke hefboomsluiting bus


Ga door naar de producten en download de CAD files