Waterdicht afsluiten met sterke spansluitingen

Spansluitingen worden heel vaak toegepast. Bijvoorbeeld voor het afdichten van kunststof behuizingen, het beveiligen van machineluiken, of hier in combinatie met een dichting om landingsbaanverlichting waterdicht af te sluiten.


Spansluiting in verlichting voor landingsbanen Spansluiting in verlichting voor landingsbanen https://i.vimeocdn.com/video/494580100_100x75.jpg?r=pad PT1M8S 2014-10-29 De spansluiting is eenvoudig met de hand te openen en te sluiten, waardoor lampen snel vervangen kunnen worden. De aantrekkende werking van de sluiting zorgt ervoor dat de behuizing goed sluit en dat er geen vocht in het verlichtingsarmatuur komt. Ideaal voor buitentoepassingen. Download de CAD-files van de spansluiting op: http://www.beluma.be/sluitingen/overslagsluitingen/97-over-centre-sluiting-826.html. No Beluma NV/SA 2021 Beluma NV/SA 97 sluiting,aantrekkende werking,trillingsbestendige sluiting,spansluiting,overslagsluiting,sluiting,belumaWaarom de spansluiting zo succesvol is 

1. Betrouwbaar door hoge sterktewaardes

Overslag- en spansluitingen hebben een hoge houdkrachten. Grote en zware ventilatie units die aan het plafond hangen worden bijvoorbeeld met een spansluiting vastgemaakt. Dankzij de houdkracht en de hoge sterktewaardes van de sluiting onstaat deze zeer betrouwbare verbinding.


2. Vangt trillingen op door aantrekkende werking

Bij het bedienen van overslagsluitingen en spansluitingen wordt het aangrijppunt naar de sluiting toegetrokken. Dit wordt aantrekkende werking genoemd en kan gebruikt worden bij het dichtdrukken van een pakking, zoals bij de landingsbaanverlichting in de video, of om kappen van behuizingen netjes op elkaar te laten aansluiten. De aantrekkende werking zorgt er ook voor dat de constructie trillingsbestendig wordt. 

 

spansluiting in landingsbaanverlichting

3. Geschikt voor buitentoepassingen

De sluitingen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. De keuze voor staal, RVS of (flexibele) kunststof hangt af van de toepassing. RVS is bijvoorbeeld geschikt voor buitentoepassingen, terwijl de kunststof spansluiting beter vibraties en schokbelasting op kan vangen.

 

4. Geen gereedschap nodig

Overslagsluitingen en spansluitingen zijn eenvoudig te bedienen met de hand. De hefboomwerking zorgt er voor dat er met weinig handkracht veel houdkracht gerealiseerd wordt. Er zijn ook versies met een draai- of trekmechanisme te verkrijgen. 

 

5. Ook verkrijgbaar met veiligheidspal

Om te voorkomen dat de sluitingen per ongeluk geopend worden, zijn er versies uitgevoerd met een veiligheidspal. De sluiting kan dan alleen geopend worden bij het gelijktijdig bedienen van de veiligheidspal. Extra beveiligen? Gebruik een hangslot die aan de sluiting te bevestigen is.

 

 

Bekijk het volledige assortiment 

Klik op het gewenste product voor specifieke informatie, online CAD Files en monsteraanvragen: