Wat zijn de sterkste sluitingen?

Sommige toepassingen moeten bestand zijn tegen heel zware belasting.

Ze moeten niet alleen sterk en robuust genoeg zijn om zware krachten op te vangen, maar ook om goed te blijven functioneren tijdens de belasting. Hiervoor zijn sluitingen nodig met een zeer hoge maximale belasting. Dit is onze top 4:
 

Verborgen paneelsluiting R5

1. Verborgen paneelsluiting: tot 7.692 kg
Toepassing: aan elkaar koppelen van zware constructies

De verborgen paneelsluiting R5 is de sterkste sluiting uit het assortiment. De gemiddelde maximale afschuifbelasting op deze sluiting bedraagt 76.920N (7.692 kg) en de maximale trekbelasting is 15.300N (1.530 kg). Deze eigenschappen maakt de sluiting geschikt om zware constructies aan elkaar te koppelen, zoals mobiele kantoorunits of podiumpanelen. Door de verborgen montage kan de sluiting uit het zicht gemonteerd worden. Met een inbussleutel is het eenvoudig om de sluiting te bedienen.
Ga verder naar productspecificaties, CAD Files en monster-aanvragen >>


Afstandbedienbare sluitingen R4-30

2. Afstandbedienbare sluiting: tot 1.423 kg
Toepassing: geschikt voor passagiersdeuren in voertuigen dankzij FMVSS206-certificaat

Afstandbedienbare sluitingen zijn per definitie ideaal om zware toepassingen betrouwbaar te sluiten. Het sluitmechanisme laat toe dat ondanks hoge belasting de bedieningskracht minimaal is. De R4-30 afstandbedienbare sluiting heeft naast zijn maximale belasting van 14.230N (1.423 kg) de certificering voor FMVSS 206. Deze certificering maakt de sluiting geschikt voor het gebruik in voertuigdeuren.
Ga verder naar productspecificaties, CAD Files en monster-aanvragen >>

spansluiting verstelbaar

3. Verstelbare spansluiting: tot 635 kg 
Toepassing: ideaal om zware deuren in een pakking te drukken

De A1 spansluiting grijpt zich vast aan een paneel en trekt deze naar zich toe. Het paneel is daardoor met een voorspanning gesloten. Bij de A1 spansluiting mag de voorspanning erg hoog zijn. De maximale statische belasting voor deze sluiting is maar liefst 6.350N (635 kg). De aantrekkende werking die deze robuuste sluiting heeft, is zeer geschikt om zware deuren of panelen in een pakking te drukken.
Ga verder naar productspecificaties, CAD Files en monster-aanvragen >>

hefboomsluiting A7

4. Hefboomsluiting: tot 445 kg
Toepassing: ideaal om koelcellen hermetisch af te sluiten

De robuuste hefboomsluiting (A7) is geschikt om grote deuren in een zware pakking te drukken. De sluiting behaalt een gemiddelde klemkracht van 134 kg. Daarnaast zorgt de sluiting er ook voor dat de deur makkelijk uit de pakking komt bij openen, door middel van de hefboomwerking. Dit komt vooral van pas bij luchtdichte toepassingen, zoals koelcellen en andere ruimtes die hermetisch afgesloten worden. De sluiting is zeer geschikt voor zware toepassingen en heeft een gemiddelde maximale belasting van 4.450N (445 kg).
Ga verder naar productspecificaties, CAD Files en monster-aanvragen >>