Sterke schroefdraad in ronde buizen

Om een ronde buis van schroefdraad te voorzien wordt uit routine vaak gekozen voor vloeiboren of tappen. Deze techniek heeft echter een aantal nadelen.
 
  • De sterkte van de schroefdraad is afhankelijk van de dikte en de materiaaleigenschappen van de buis. Om toch een sterke schroefdraad te creëren wordt vaak een onnodig dikke (en dus dure) buis gebruikt om voldoende draadgangen te tappen.
  • De getapte schroefdraad is zeer scherp en zeer kwetsbaar.
  • Vloeiboren gebeurt meestal met een kolomboor, en is dus gebonden aan een vaste plaats in het atelier.

vloeiboren

Wat maakt high torque blindklinkmoeren zo geschikt voor ronde buis?
De flexibele multigrip felskraag van de high torque blindklinkmoer volgt perfect de binnenradius van de wand. Samen met de gatvullende werking resulteert dit in een extreem hoog doordraaimoment en hoge uittreksterkte. Dus:

  • langere en sterkere schroefdraad, ook in dunne buizen
  • kan op locatie (of eender waar in het atelier) geplaatst worden met accugereedschap


High torque blindklinkmoeren High torque blindklinkmoeren https://i.vimeocdn.com/video/564406267-4777b4b1fd8e0836f1418b7118d61699359af777dc31946dbd4cd83d82f4c2c0-d_100x75?r=pad PT2M2S 2014-04-18 De High torque blindklinkmoer draait niet mee dankzij de gatvullende werking en door het grote klinkbereik volstaat één blindklinkmoer voor alle plaatdiktes. Daarnaast heeft u altijd een correcte plaatsing met kracht- of koppelgestuurd gereedschap. Geschikt voor ronde buizen en toepassingen in kunststof. Bekijk de productspecificaties van de High torque blindklinkmoeren op: https://www.beluma.be/voordelen-high-torque.html. No Beluma NV/SA 2021 Beluma NV/SA high torque blindklinkmoeren,groot klinkbereik,avk,high torque,blindklinkmoeren,beluma