Positioneren dankzij constante frictiescharnieren

Een scharnier met constante frictie zorgt voor constante weerstand tijdens de volledige actieradius, ongeacht de rotatiesnelheid. Zo kan de gebruiker een bewegend deel in elke gewenste stand positioneren.


Frictiescharnier in downlighter
Het lichthuis van deze downlighter kan volledig naar buiten gekanteld worden en blijft in elke positie staan, waardoor je de lichtstraal kan richten.

Inbouwscharnier met constante frictie Inbouwscharnier met constante frictie https://i.vimeocdn.com/video/1176372442-6dc560d09c386e99d032a3308ac31d5ce58a1fd11eef146f032b00c314a32ec9-d_100x75?r=pad PT1M14S 2015-11-13 Het inbouwscharnier met constante frictie houdt het paneel in elke gewenste positie open, zonder extra hulpmiddel. Dé oplossing om beeldschermen te positioneren. Het scharnier is leverbaar met asymmetrische frictie, voor een lagere weerstand in de open- of sluitrichting. De volledige integratie van het scharnier in een kunststof spuitgietdeel is mogelijk. De betrouwbare technologie zorgt voor regelmatige en consistente prestatie gedurende minimaal 20.000 cycli. Download de CAD Files van dit scharnier op: https://www.beluma.be/scharnieren/positiecontrole/cema-compleet.html No Beluma NV/SA 2021 Beluma NV/SA moment,momentscharnier,frictiescharnieren,frictiescharnier,asymmetrische frictie,constante frictie,scharnieren,inbouwscharnier,beluma,scharnierGa één stap verder en verbeter ook het bedieningscomfort
Met frictietechnologie zorg je niet alleen voor positiecontrole, maar ook voor extra bedieningscomfort: dankzij gewichtscompensatie bij asymmetrische frictie, zal de gebruiker veel minder kracht moeten uitoefenen op het bewegende deel. Dit resulteert in een gevoel van degelijkheid en comfort, dat de gebruiker zal associëren met uw product. 

frictiescharnier symmetrisch asymmetrisch
 

  • Symmetrische frictie 
    Gelijke weerstand in beide bewegingsrichtingen: afhankelijk van het gewicht en de openingshoek, kies je een scharnier met een geschikte weerstand. De kracht die je moet uitoefenen kan, door het gewicht van het bewegende deel, verschillen per bewegingsrichting.
     
  • Asymmetrische frictie
    De weerstand verschilt per bewegingsrichting: afhankelijk van de toepassing kies je voor een kleinere of grotere weerstand in één van de bewegingsrichtingen. Het gewicht van het bewegende deel wordt gecompenseerd om, zowel in de open- als sluitrichting, de geschikte weerstand te bekomen voor een soepele en vloeiende bediening.

Productspecificaties en online CAD files
Kies uit volgende constante frictiescharnieren en klik op productspecificaties voor types, afmetingen en online CAD files:

 

Andere oplossingen om te positioneren met scharnieren: