VIDEO: DHL lanceert elektrische pakjesfiets met elektromechanische palsluiting

Het vervoer van pakjes neemt sterk toe en vanwege de invoering van lage-emissiezones in de binnensteden zocht DHL naar een milieuvriendelijk transportmiddel.

 

palsluitingen

High secure slam lock
Ligfietsenfabrikant Flevobike heeft voor DHL een pakjesfiets ontworpen die 125 kilo aan pakketten kan vervoeren: "De containers van de Cubicycle zijn voorzien van een ‘high secure slam lock’ die ervoor zorgt dat de pakjes veilig opgeborgen zijn." Dit sluitsyteem bestaat uit de elektromechanische palsuiting EM-05 (hiernaast afgebeeld) met de afstandsbediening EA-R02 RF. 

 

Milieuvriendelijk transport in lage-emissiezones
Flevobike heeft voor de palsluiting met afstandsbediening gekozen omdat deze een laag energieverbruik heeft, gebruiksvriendelijk is en de container veilig afsluit. De zonnepanelen op het dak van de container voorzien de fiets, en dus ook de sluiting, van stroom. Zo wordt de post op een ecologische, veilige en gebruiksvriendelijke manier bezorgd. 

 

André Vrielink, eigenaar van Flevobike, beschrijft in onderstaande video de voordelen van dit sluitsysteem:  

 
Wilt u meer weten over de DHL-pakjesfiets? Lees hier meer informatie

 

Nieuwsgierig geworden?
Klik hieronder voor de uitgebreide productinformatie van de elektromechanische palsluiting en de afstandsbediening, of lees meer over het sluitsysteem als totaaloplossing.