Q-Fin innoveert: slim en modern design van ontbraammachines met sluitingen en scharnieren

Directeur van Q-Fin Anton Bax wilde voor het redesign van zijn machinelijn het gebruiksgemak en de uitstraling van een iPhone creëren.

Het moderne en strakke design staat voor kwaliteit en innovatie. Dit zijn waardes waarmee Q-Fin zich sterk identificeert en die zij graag in hun machines naar voren wil brengen.

De basis
Met de iPhone als uitgangspunt van het nieuwe design werd al snel duidelijk dat er aan de buitenkant van de machine niet veel knoppen en andere onderdelen mogen komen. Er moet met glas en licht gewerkt worden. En het gebruiksgemak mag niet lijden onder deze aanpassingen.

Q-Fin

Links de "oude" lijn en rechts de nieuwe lijn van de ontbraammachines van Q-Fin na de redesign

Glazen deur
Q-Fin koos voor een grote deur met donker glas. Het licht in de machine krijgt door het donkere glas een moderne en stoere uitstraling. Het licht speelt echter een dubbele rol, omdat het ook de status van de machine aangeeft. De zware glazen deur wordt vergrendeld door de R4-EM elektromechanische sluiting. De sensoren in de sluiting geven exact aan of de deur open of dicht is en of de sluiting vergrendeld of ontgrendeld is. De signalen die uit de elektromechanische sluiting komen, worden gebruikt om het statuslicht en specifieke processen in de machine aan te sturen.

Q-Fin

Verborgen kracht
De glazen deur is groot van omvang en daardoor ook erg zwaar. Het is daarom erg belangrijk dat de scharnieren de deur goed kunnen dragen en laten bewegen. Deze uitdaging is extra groot omdat de scharnieren niet aan de buitenkant van de machine zichtbaar mogen zijn. Het zeer robuuste 110° verborgen scharnier is perfect geschikt bevonden voor deze toepassing. De scharnieren dragen de deur goed en faciliteren een soepele en mooie beweging, waardoor de gebruiker een hoog gevoel van kwaliteit ervaart.

Meer interesse in een modern design met verborgen scharnieren en slimme sluitingen?