Nieuwe lineaire geleider: hij is stil, onderhoudsvrij en corrodeert niet

Deze lineaire glijlager zal je nooit moeten smeren. Hij heeft een stille loop, is bestand tegen vuil en kan met de hogedrukreiniger gereinigd worden. Dat maakt hem geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen.Klik hier voor een demo

Uitwisselbaar met bestaande systemen

De loopwagen loopt op een aluminium geleiderprofiel voorzien van montagegaten. Afmetingen volgens ISO 12090, en dus uitwisselbaar met bestaande lineaire glijlagers of kogelomloopsystemen. De loopwagen mag in zowel Y- als Z-richting tot 50 kg belast worden.


Modulair systeem met 3 types loopwagens
De aluminium geleiderprofielen zijn leverbaar met lengte 1,0 m of 2,0 m. Pas de lengte aan aan uw toepassing door de profielen te koppelen.


Kies uit 3 soorten loopwagens:

  • met automatisch ingestelde voorspanning: de loopwagen heeft een automatisch ingestelde voorspanning van 4,5 N (+/- 1 N). Deze voorspanning blijft gedurende de levensduur van de geleider in de onbelaste richting behouden. De glijelementen werken als een voorgespannen glijlager.
  • niet instelbaar met vaste speling: de loopwagen heeft een vaste speling van +/- 0,125 mm in Y- en Z-richting.
  • met verstelbare voorspanning en speling: de loopwagen heeft een instelbare voorspanning tot 30 N, en een instelbare speling van +/- 0,3 mm in Y en +/- 0,25 mm in Z-richting. Verstellen met bijgeleverde inbussleutel.

dfg115 verstelbare voorspanning


Ga door naar productspecificaties en CAD files