Tips om ladegeleiders perfect uit te lijnen

Niets is zo frustrerend als een lade die niet vlot opengaat. Daarom hebben we een paar tips om je te helpen de perfect uitgelijnde lade in te bouwen.


1. Maak een frame met perfect rechte hoeken en perfect evenwijdige vlakken
Om goed te functioneren moeten de ladegeleiders perfect parallel gemonteerd zijn. Dat betekent dat het frame waarin de lades bevestigd zullen worden nauwkeurig gemaakt moet zijn, met rechte hoeken en perfect evenwijdige vlakken.


tipTip: door het frame te klinken bekom je een vormvaste constructie die niet krom trekt. Deze techniek waarborgt een uniform, consistent resultaat met rechte hoeken en evenwijdige vlakken. Bekijk hoe de mobiele slaap-units van B-and-Bee geassembleerd worden.
 


2. Lees de technische specificaties en zorg voor de juiste speling

  • De ruimte tussen het frame en de lade dient 0,2 mm tot 0,5 mm breder te zijn dan de dikte van de geleider, tenzij anders gespecificeerd 
  • Hou rekening met een speling van doorgaans 2 mm en de dikte van het frontpaneel (indien van toepassing) om de insprong van de geleider te bepalen
  • Raadpleeg altijd de technische specificaties en wees nauwkeurig

geleiders-montage

3. Kies een geleider met uitneembaar binnendeel
Maak het jezelf gemakkelijk en kies een geleider waarvan het binnendeel uitneembaar is. Dat heeft als voordeel dat je één deel kan bevestigen aan het frame, en het andere deel aan de lade.

Telescoopgeleiders binnendeel uitneembaar Telescoopgeleiders binnendeel uitneembaar https://i.vimeocdn.com/video/472356968-f842ac8f8b0b16ab2c80aff830f5b1ad8d682e5d3451065df7efe959b3603058-d_100x75?r=pad PT0M45S 2014-04-22 Deze ladegeleider is ideaal voor onderhoud: door de vergrendeling op te heffen kan de lade volledig losgekoppeld worden. Het binnen- en buitendeel van de ladegeleider zijn afzonderlijk te monteren. Bekijk de specificaties van deze telescoopgeleider met weerstand tegen openen op: https://www.beluma.be/telescoopgeleiders.html?specifieke-functies=207. No Beluma NV/SA 2021 Beluma NV/SA accuride,weerstand tegen openen,schuifgeleider,ladegeleider,telescoopgeleider,geleiders,beluma


Als het binnendeel niet losgekoppeld kan worden, dan is het inbouwen van de geleider iets omslachtiger. Het is aangewezen om de lade van markeringen te voorzien en eventueel gaten te boren vóór je de geleider aan het frame bevestigt. Door de geleider volledig open te schuiven kan je het binnendeel aan de lade bevestigen. Vast staat dat hiervoor meer dan één paar handen nodig is.

4. Test de lade
Open en sluit de lade een aantal keren na montage om te controleren of de geleider correct ingebouwd is. Als dit niet in een vloeiende beweging kan, dan is er iets fout met de assemblage van het frame of met de montage van de geleider:

  • Is er te veel of te weinig speling aan de zijkant van de lade?
  • Is de lade of het frame niet haaks?
  • Is er een obstructie in de geleider zelf?
  • Is er een andere obstructie?

Technisch advies

 
Ga door naar producten en toepassingen