VIDEO: montage van sproeiarmen op landbouwvoertuig

Kverneland Group, een ontwikkelaar en producent van landbouwwerktuigen, zocht een betrouwbare verbinding om sproeiarmen te bevestigen aan het chassis van de spuitinstallatie.


Falende bout-moerverbindingen
De sproeiarmen werden met bouten en moeren op het chassis gemonteerd, maar tijdens intensieve veldtesten kwamen die steeds los te zitten en braken soms ook af. Het hoge aandraaimoment bij bout-moerverbindingen maakte het noodzakelijk om de moeraanzetters in een reactiearm op te spannen: een tijdrovend proces, en lastig toe te passen in krappe ruimtes.


Klinkbout versus bout-moerverbindingen in spuitmachine Klinkbout versus bout-moerverbindingen in spuitmachine https://i.vimeocdn.com/video/633636837-70aec6b160d63e61f83a143881f48838a542e63750072895a1d5a5ae8b8ca041-d_100x75?r=pad PT2M0S 2017-04-26 Kverneland, een ontwikkelaar en producent van landbouwwerktuigen, stond voor de uitdaging om een betrouwbare verbinding te realiseren voor het bevestigen van sproeiarmen aan het chassis van de spuitinstallatie. De verbindingen van de sproeiarmen worden bij gebruik in het veld zeer zwaar dynamisch belast en de toegepaste bout- moerverbindingen kwamen los en braken soms ook af. Door gebruik te gaan maken van Bobtail klinkbouten hebben ze een goede en betrouwbare oplossing gevonden voor deze constructie en een aanzienlijke besparing kunnen realiseren in het assemblageproces. No Beluma NV/SA 2021 Beluma NV/SA frame assembleren,frame landbouwwerktuig,bobtail,klinken,klinkbouten,klinkbout,klinknagels,klinknagel,beluma


Bobtail klinkbouten: de oplossing bij dynamische belasting
De Bobtail klinkbout wordt zonder rotatie geplaats en bouwt een zeer consistente en hoge voorspanning op. Vergeleken met bout-moerverbindingen biedt de Bobtail een 5 tot 10 maal hogere vermoeiingssterkte. Dat maakt de klinkbout geschikt voor constructies die dynamisch zwaar belast worden. Verder is geen sluitring onder de kop nodig, omdat het plaatoppervlak niet beschadigd wordt.


Assemblagevoordelen

  • betere bereikbaarheid tijdens assemblage: het gereedschap is slechts aan één zijde van het werkstuk nodig
  • razendsnelle plaatsing
  • stil: de installatie verloopt nagenoeg geruisloos