Bobtail klinkbouten: de oplossing voor falende bout en moer verbindingen. Bekijk de video>>

Kverneland Group, een fabrikant van landbouwmachines, stond voor de uitdaging om een betrouwbare verbinding te realiseren om sproeiarmen aan het chassis van de spuitinstallatie te bevestigen.


Bouten en moeren: tijdrovend en onbetrouwbaar
De gebruikte bouten en moeren kwamen los en braken soms ook af. Bovendien maakt het hoge aandraaimoment bij bout en moer verbindingen het noodzakelijk om de moeraanzetters in een reactiearm op te spannen. Hierdoor is het aandraaien van de verbindingen tijdrovend en lastig toe te passen in krappe ruimtes.

Met de Bobtail klinkbouten heeft Kverneland Group een goede en betrouwbare oplossing gevonden:

  • Bij plaatsing wordt zonder rotatie een zeer consistente en hoge voorspanning opgebouwd: Bobtail klinkbouten bieden een 5 tot 10 maal hogere vermoeiingssterkte dan bouten en moeren.
  • Er is geen sluitring nodig onder de kop omdat het plaatoppervlak niet beschadigd wordt.
  • Betere bereikbaarheid tijdens assemblage: het compacte gereedschap is slechts aan één zijde van het werkstuk nodig.
  • Razendsnelle en stille installatie.

Klik op de video en bekijk de ervaring van Kverneland Group:


Klinkbout versus bout-moerverbindingen in spuitmachine Klinkbout versus bout-moerverbindingen in spuitmachine https://i.vimeocdn.com/video/633636837_100x75.jpg?r=pad PT2M0S 2017-04-26 Kverneland, een ontwikkelaar en producent van landbouwwerktuigen, stond voor de uitdaging om een betrouwbare verbinding te realiseren voor het bevestigen van sproeiarmen aan het chassis van de spuitinstallatie. De verbindingen van de sproeiarmen worden bij gebruik in het veld zeer zwaar dynamisch belast en de toegepaste bout- moerverbindingen kwamen los en braken soms ook af. Door gebruik te gaan maken van Bobtail klinkbouten hebben ze een goede en betrouwbare oplossing gevonden voor deze constructie en een aanzienlijke besparing kunnen realiseren in het assemblageproces. No Beluma NV/SA 2020 Beluma NV/SA beluma,klinknagel,klinknagels,klinkbout,klinkbouten,klinken,bobtail,frame landbouwwerktuig,frame assembleren

Meer weten over Bobtail klinkbouten?
Klik op het product voor meer productinformatie en CAD files, of vraag een monster aan: