Met de Hydro-lift gasveer maakt u uw bedieningspaneel ergonomisch, veilig en efficiënt

Hoe zorgt u ervoor dat een bedieningspaneel voor de gebruiker ergonomisch, veilig en efficiënt werkt? De Hydro-lift gasdrukveer is de perfecte oplossing.

Hydro-Lift Gasdruckfeder bei Stama Maschinenbau GmbH

Het Duitse bedrijf STAMA ontwikkelt en produceert zeer succesvolle bewerkingsmachines voor fabrikanten. Voor hun frees-draaicentra zochten zij een innovatieve oplossing om het bedieningspaneel voor de gebruiker traploos in hoogte verstelbaar te maken. Samen met onze experts werd de oplossing gerealiseerd met de Hydro-lift gasdrukveer van Stabilus.


Touch-Display
Bron: www.stama.de

De Hydro-lift gasveer is uitgerust met een klep in de zuiger, die een traploze positionering zonder extra ontgrendelmechanisme mogelijk maakt. Afhankelijk van het ontwerp kan de openhoudstand of vasthoudfunctie in zijn geheel of in één of meerdere delen van de beweging plaatsvinden.


HYDRO-LIFT

De oplossing met deze gasveer biedt meerdere voordelen voor de gebruiker:

  • Eenvoudige hoogteverstelling over de volledige slaglengte van de gasveer zorgt voor maximaal gebruikscomfort.
  • Het slim inzetten van de Hydro-lift in een werktuigmachine bevordert een ergonomische werkhouding, zelfs tijdens langere werktijden. 
  • Verdoken montage van de compacte Hydro-lift zorgt voor een esthetische oplossing in elk machineontwerp voor iedere gebruiker.
  • Door de juiste definiëring van het product bij het initieel ontwerp is afregeling van het product niet nodig.

De Hydro-lift gasveer is zeer geschikt voor de industrie, maar is ook succesvol toegepast in de transport-, meubel- en bouwsector.

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste gasveer. Klik verder voor het aanvragen van een inbouwadvies en het assortiment gasveren: