Van 6 uur lassen naar 20 min klinken: bekijk de video

Door de frames van de verpakkingsmachines te klinken i.p.v. te lassen heeft Henkovac de totale productietijd verkort van 6 uur naar minder dan 20 minuten.

Resultaat: een kostenbesparing van 40% op het frame.
regel 
regel 

Van 6 uur lassen naar 20 minuten klinken dankzij blindklinknagels Van 6 uur lassen naar 20 minuten klinken dankzij blindklinknagels https://i.vimeocdn.com/video/502138377-60a6d9c26fc10fb4678563b6de288c1886d08a659eed4ef40fa8c7c28a1c5b0d-d_100x75?r=pad PT2M6S 2015-01-05 Door de frames te klinken in plaats van te lassen heeft de klant de productietijd terug kunnen brengen van 6 uur naar nog geen 20 minuten, met als resultaat een kostenbesparing van 40% op het frame. Het grote voordeel van de gebruikte M-lok blindklinknagel is de gatvullende werking van de nagelhuls. Er kunnen ruime montagegaten worden toegepast voor een snelle assemblage. Door de gatvulling van de structurele blindklinknagels ontstaat een zeer nauwkeurige en stijve constructie. Bekijk de specificaties en online CAD-files van de M-lok blindklinknagel op: https://www.beluma.be/blindklinknagels-en-klinkbouten/popnagel-zwarebelasting-gatvullend/blindklinknagels-vacuumverpakkingsmachine.html. No Beluma NV/SA 2021 Beluma NV/SA blindklinknagels,blindklinknagel,snel assembleren,lean manufacturing,doorlooptijd verkorten,henkovac,lassen,klinken,popnagel,klinknagel,rivet,beluma

regel

Lassen: een bottleneck
Het frame van de verpakkingsmachine bestond uit een gelaste structuur van roestvaststalen buizen. Dit proces vroeg om vakmanschap, was zeer tijdrovend en vormde steeds vaker een bottleneck in de productie.

regel
Sneller assembleren met behoud van kwaliteit
Om de doorlooptijd te verkorten en de kwaliteit van het frame te vergroten is Henkovac op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing. Samen met Onkenhout is er een redesignproject gestart om het frame modulair samen te stellen met structurele blindklinknagels, zoals de M-lok.

Het grote voordeel van de M-lok blindklinknagel is de gatvullende werking van de nagelhuls. Er kunnen ruime montagegaten worden toegepast voor een snelle assemblage. Door de gatvulling van de structurele blindklinknagels ontstaat een zeer nauwkeurige en stijve constructie.

regel
Wat levert het op?

  • door te klinken i.p.v. te lassen zijn de werkomstandigheden fors verbeterd (geen lasdampen)
  • de nabewerkingen (slijpen en richten) zijn nu niet meer nodig
  • de totale productietijd is verkort van 6 uur naar nog geen 20 minuten, met als resultaat een kostenbesparing van 40% op het frame

Klik op blindklinknagels voor CAD Files, monsters en specifieke productinformatie