Veilig en hygiënisch: zorg voor een vlakke en greeploze afwerking van je ontwerp

Bij het ontwerpen van meubels of apparaten voor de medische branche, kiest men vaak voor een vlakke afwerking omdat dit gemakkelijker te reinigen is. Maar ook in andere sectoren is een veilig en hygiënisch ontwerp relevant.


Zoals bij winkelinrichting, in bussen en treinen, en natuurlijk ook in machines en apparaten voor de voedingsindustrie, wordt een veilig en hygiënisch ontwerp steeds belangrijker om de verspreiding van besmettelijke virale infecties te voorkomen.

greeploze toegang

Bekijk deze 3 oplossingen voor een greeploze toegang tot meubels en apparaten:

  1. Openen met de knie: ladegeleiders met druksluiting
    Lades kan je voorzien van geleiders met druksluiting (push-to-open). Zo kan de winkelbediende of de werknemer het ladefront indrukken met de knie of met de hand om de lade te openen of te sluiten. Dit maakt een handgreep en een sluiting overbodig. Door de vlakke afwerking is de kast gemakkelijker te reinigen. 

  2. Vanzelf open of dicht met veerscharnieren
    Met veerscharnieren zorg je op een heel eenvoudige manier dat luiken en panelen vanzelf open of dicht gaan. Verkrijgbaar met lichte of zware veerkracht.

  3. Automatisch vanop afstand openen: combineer een elektromechanische sluiting met een gasveer
    Door een elektromechanische sluiting te combineren met een gasveer, kan een luik of paneel automatisch geopend of gesloten worden. Net zoals je de koffer van je auto vanop afstand kan openen. Kies uit verschillende bedieningssystemen, zoals badges en kaartlezers.


Bekijk de video's van deze 3 oplossingen om de werking te zien: