De digitale tranformatie heeft een impact op hoe wij machines, voertuigen en apparaten ontwikkelen

'Digital transformation' gaat veel verder dan de digitalisering van uw bedrijfsprocessen. Het is een ingrijpend fenomeen dat je kan uitbreiden naar markten, bedrijfsecosystemen en de gehele samenleving.


En dat heeft vroeg of laat een impact op hoe wij machines, voertuigen en apparaten ontwikkelen. Verbeteringen op het snijvlak van kostenbesparingen, waardecreatie en een betere klantenervaring zijn hier essentieel. Die verbeteringen worden vaak bekomen door bestaande apparaten 'slimmer' te maken om zo in te spelen op de nieuwe behoeftes en verwachtingen.

Een voorbeeld hiervan is het efficiënter organiseren van stedelijke voorzieningen, zoals logistieke systemen, afvalverwerking en selfservice. Onze producten worden in verschillende toepassingen gebruikt om een betere leefbaarheid te verkrijgen.

 

Efficiënt afvalbeheer met slimme afvalcontainers

Waardecreatie: deze afvalcontainers moeten minder vaak geleegd worden en zijn vanaf een centraal punt te vergrendelen tijdens evenementen

Om de afvalstromen in steden efficiënt, praktisch en milieuvriendelijk uit te voeren, wordt het afval door persen in de container gecomprimeerd. De container kan hierdoor 10x zoveel afval verwerken en hoeft minder vaak geleegd te worden. Alle afvalcontainers worden centraal beheerd en kunnen vanop afstand vergrendeld worden: de elektromechanische kliksluiting ontvangt het signaal en vergrendelt de klep. Dit wordt gebruikt tegen vandalisme bij de jaarwisseling of bij evenementen. Om het zware deksel met pers eenvoudig te kunnen openen, biedt een gasveer de juiste ondersteuning. Voor de veiligheid van de gebruiker detecteert de elektromechanische kliksluiting of de afvalklep open staat, zodat de pers niet onverwacht in werking gesteld kan worden. 
   

Afvalbeheer

 

Gebruiksvriendelijk ontvangen en verzenden van postpakjes

Waardecreatie: deze slimme lockers worden centraal gemanaged en sturen nuttige informatie door, zodat de ophalingen veel efficiënter ingepland kunnen worden

Om pakketbezorging efficiënt en toch gebruiksvriendelijk te maken, kunnen logistieke dienstverleners en consumenten 24/7 gebruik maken van postpakketlockers voor het verzenden en ontvangen van postpakketten. Onze elektromechanische sluitingen sluiten de lockers af tegen diefstal en vandalisme. Daarnaast geeft de sluiting nuttige informatie door over de status en vergrendeling van de deuren, waarmee via een dataserver het aansturen van lockers centraal gemanaged wordt. Het onnodig kilometers maken met de bestelwagen van de logistieke dienstverlener is verleden tijd! Het gebruik van verborgen scharnieren in de deuren zorgt voor een vlak design wat bijdraagt aan een vandalismebestendig ontwerp.

 

postpakketlockers

 

De elektrische pakjesfiets: milieuvriendelijk vervoer in de binnenstad

Waardecreatie: deze pakjesfiets biedt een milieuvriendelijk antwoord op het stijgende aantal postpakketten die in onze steden vervoerd worden

Een actueel onderwerp is het terugdringen van de CO2-uitstoot in de binnensteden. Elektrische voertuigen gaan hier een belangrijke rol in spelen. Daarnaast neemt het aantal pakjesleveringen sterk toe. Om op deze trends in te spelen, ontwikkelde DHL een milieuvriendelijk vervoermiddel: de elektrische pakjesfiets. Aangezien de waarde van de pakketten ook toeneemt, is het van belang om een betrouwbaar beveiligingssysteem te gebruiken. De elektromechanische palsluiting met afstandbediening is sterk en gebruiksvriendelijk. Bekijk in de video hoe het sluitsysteem is ingezet:
 

Elektromechanische palsluiting verwerkt in DHL transportfiets Elektromechanische palsluiting verwerkt in DHL transportfiets https://i.vimeocdn.com/video/831106741-41afe58d0d41bfe1e3d118157c39218cbc148437c623fa62fc631a9f94b836f1-d_100x75?r=pad PT1M53S 2017-10-25 Lees de productinformatie van de palsluiting op: beluma.be/miniatuur-ekeeper-em05-palsluiting.html De elektromechanische palsluiting met afstandsbediening heeft een laag energieverbruik en is gebruiksvriendelijk. De palsluiting is ingezet voor het veilig afsluiten van de transportbak. Zonnepanelen op het dak voorzien de fiets en dus ook de sluiting van stroom. No Beluma NV/SA 2021 Beluma NV/SA afstandsbediening,palsluiting,dhl,transportfiets,elektromechanische palsluiting,sluiting,beluma,palsluitingen,sluitingen

 

Klik door naar de gerelateerde producten voor productinformatie en CAD Files