Met één hendel twee sluitingen bedienen, zonder elektronica

Wil je met één hendel twee sluitingen tegelijk openen? Of wil je met twee verschillende hendels, op twee verschillende plaatsen, dezelfde sluiting bedienen? Dat kan je puur mechanisch oplossen dankzij de nieuwe kabelsplitter.


Sluitingen met mechanische afstandsbediening
De R4-reeks verborgen kliksluitingen zijn vanop afstand te bedienen via een kabel of stang. Deze sluiting bestaat in diverse afmetingen en uitvoeringen, en kan worden aangestuurd door verschillende soorten hendels en drukknoppen. Samen met de robuuste maar compacte mechaniek, zorgen deze eigenschappen voor een breed toepassingsgebied.

Bedien twee sluitingen tegelijk met behulp van de kabelsplitter
Met de nieuwe kabelsplitter kan je met één hendel twee sluitingen bedienen, of je kan één sluiting laten bedienen door twee verschillende hendels. Bijvoorbeeld: grote machineluiken worden in de praktijk vaak voorzien van twee sluitingen met één centrale bediening.

 

R4 splitter

 


Toepassingen

  ticketautomaat  

Ticketautomaten
Het frontpaneel van de ticketautomaat wordt strak in het framewerk vergrendeld met 2 verborgen kliksluitingen. De sluitingen zijn met een kabel verbonden aan één bediener. De kabel wordt vastgeklikt aan de sluiting, zodat de installatie snel en eenvoudig is. De technieker kan het frontpaneel met een sleutel openen.

 
         
  haard   Kachels en inbouwhaarden 
De deur wordt op meerdere plaatsen met de verborgen kliksluiting stevig in een pakking gedrukt. Met de handgreep worden de sluitingen indirect en tegelijk bediend waardoor de deur zeer licht en met één handeling geopend kan worden. De sluitingen zijn bestand tegen hoge temperaturen.
 
         
  tractor  

Landbouwmachines en urgentievoertuigen
Bij urgentievoertuigen en landbouwvoertuigen kan het interessant zijn om één sluiting vanop verschillende plaatsen te kunnen bedienen. Bijvoorbeeld een onderhoudsluik openen vanuit de stuurcabine of aan de buitenkant van het voertuig.

 
         

 
Technische info
 
Klik hier en bekijk welke combinaties mogelijk zijn