VIDEO: Telescoopgeleiders: het compacte alternatief voor traditionele scharnieren

Waar fabrikanten van cargo bikes traditioneel kiezen voor een scharnierende deur of klep van de transportbak, heeft Urban Arrow een innovatieve oplossing gevonden voor hun CRAFT-model.

Door te werken met een uitschuifbare toegang met telescoopgeleiders i.p.v. met scharnieren, worden 4 voordelen behaald:

  • Het gebruik van de telescoopgeleider resulteert in een compact en robuust ontwerp. Geen ruimte innemende deuren of kleppen nodig.
  • Er is geen behoefte aan extra componenten zoals scharnieren, gasveren en openhouders om toegang te krijgen tot de transportbak. Dit resulteert in maximaal gebruik van de beschikbare ruimte in de transportbak. 
  • Een scharnierende klep blokkeert de toegang aan de zijde waar de scharnieren gemonteerd zijn. Met de telescoopgeleider wordt de transportbak aan beide zijden van de cargo bike toegankelijk.
  • In tegenstelling tot een scharnierende klep, blijft de bovenkant van de transportbak met geleiders horizontaal. Hierdoor is het mogelijk om tijdens het bedienen goederen op de transportbak te plaatsen, zoals een laptop of werkgereedschap.

Bekijk de 4 voordelen van telescoopgeleiders in de video>>

Telescoopgeleider in Urban Arrow Cargo bike Telescoopgeleider in Urban Arrow Cargo bike https://i.vimeocdn.com/video/1148238376-1c41dd36de6f1c7c68cb1c37e4caba416add9df7dff6a98598f69d6753725b6e-d_100x75?r=pad PT1M14S 2021-05-27 Telescoopgeleiders zijn een creatieve oplossing om toegang te realiseren. Met een eenvoudige schuifbeweging krijgt u toegang tot de transportbak en ontstaat er voldoende ruimte om grote spullen, vanaf beide zijden, gemakkelijk in en uit de bak te halen. De benutbare ruimte in de bak is maximaal doordat gasveren en scharnieren niet nodig zijn. Verder zorgt het draagvermogen van 180 kg voor een robuuste en stabiele transportbak. Meer productinformatie en CAD files over telescoopgeleiders vindt u hier: https://www.beluma.be/telescoopgeleiders.html No Beluma NV/SA 2021 Beluma NV/SA

Wilt u meer weten?
Klik op onderstaande buttons voor meer informatie over de toepassingsmogelijkheden en om gerelateerde producten te zien: