Realiseer extreem zware verbindingen in gesloten profielen

De BOM-klinkbout combineert de voordelen van een blindklinknagel met die van een tweedelige klinkbout:

 

  • van één zijde te plaatsen
  • een zeer sterke verbinding met een hoge voorspanning 
  • een hoge uittrekwaarde dankzij de grote sluitkop


Geschikt voor veeleisende industrieën
Door deze unieke eigenschappen worden de bevestigers gebruikt in veeleisende toepassingen en industrieën, waaronder trailerbouw, staalbouw, landbouwmechanisatie en in zware machines en apparaten.

Alternatief voor lassen en boutverbindingen
Lassen en boutverbindingen zijn geijkte verbindingstechnieken. Toch kleven aan deze technieken een aantal nadelen:

  • Lassen is arbeidsintensief en verzwakt de materiaalstructuur op de plaats van de las. Kwaliteitscontrole is enkel mogelijk met niet-destructief lasonderzoek.
  • Een boutverbinding in getapte schroefdraad vraagt om voldoende materiaaldikte in de profielen, wat het gewicht en de kostprijs van de constructie niet ten goede komt.
Bij de BOM-blindklinknagel spelen deze nadelen niet.


Klik hier voor technische informatie en CAD-files van de BOM-klinkbout

Blindklinknagels voor zware belasting BOM Blindklinknagels voor zware belasting BOM https://i.vimeocdn.com/video/472364614-98a407aaef05b55227b39b9537dc86100ed784135643f1197ebe8a920ef316cd-d_100x75?r=pad PT0M58S 2014-04-22 BOM blindklinknagels worden vaak gebruikt bij de opbouw van vrachtwagens en bussen: ze zijn heel trillingsbesetndig en hebben dankzij de grote sluitkop ook in dunne plaat een hoge uittreksterkte. Voor online CAD-files, types en afmetingen, zie: http://www.beluma.be/blindklinknagels-en-klinkbouten/popnagel-extreme-belasting/huck-blindklinkbouten-bom.html. No Beluma NV/SA 2021 Beluma NV/SA BOM klinknagel,vloeistofdicht,grote sluitkop,popnagel,rivet,blindklinknagels,beluma