Klinkbout versus schroefdraadverbindingen in spuitmachine

Kverneland Group, een ontwikkelaar en producent van landbouwwerktuigen, stond voor de uitdaging om een betrouwbare verbinding te realiseren voor het bevestigen van sproeiarmen aan het chassis van de spuitinstallatie. De toegepaste bout moer verbindingen kwamen los en braken soms ook af. Ook maakt het hoge aandraaimoment bij bout moer verbindingen het noodzakelijk om de moeraanzetters in een reactiearm op te spannen, waardoor het aandraaien van de verbindingen tijdrovend is en lastig toe te passen in krappe ruimtes.

Door gebruik te gaan maken van Bobtail klinkbouten heeft Kverneland Group een goede en betrouwbare oplossing gevonden. Bij plaatsing van Bobtail klinkbouten wordt zonder rotatie een zeer consistente en hoge voorspanning opgebouwd. Vergeleken met bout moer verbindingen biedt de Bobtail een 5 tot 10 maal hogere vermoeiingssterkte. Verder is geen sluitring onder de kop nodig, omdat het plaatoppervlak niet beschadigd wordt. Ook ten aanzien van de bereikbaarheid tijdens assemblage biedt de Bobtail voordelen, omdat het compacte gereedschap slechts aan één zijde van het werkstuk nodig is. Tevens worden de Bobtail klinkbouten razendsnel en geruisloos geïnstalleerd.

Klik op de video en bekijk de ervaring van Kverneland Group >>

Klinkbout versus bout-moerverbindingen in spuitmachine Klinkbout versus bout-moerverbindingen in spuitmachine https://i.vimeocdn.com/video/633636837-70aec6b160d63e61f83a143881f48838a542e63750072895a1d5a5ae8b8ca041-d_100x75?r=pad PT2M0S 2017-04-26 Kverneland, een ontwikkelaar en producent van landbouwwerktuigen, stond voor de uitdaging om een betrouwbare verbinding te realiseren voor het bevestigen van sproeiarmen aan het chassis van de spuitinstallatie. De verbindingen van de sproeiarmen worden bij gebruik in het veld zeer zwaar dynamisch belast en de toegepaste bout- moerverbindingen kwamen los en braken soms ook af. Door gebruik te gaan maken van Bobtail klinkbouten hebben ze een goede en betrouwbare oplossing gevonden voor deze constructie en een aanzienlijke besparing kunnen realiseren in het assemblageproces. No Beluma NV/SA 2021 Beluma NV/SA frame assembleren,frame landbouwwerktuig,bobtail,klinken,klinkbouten,klinkbout,klinknagels,klinknagel,beluma

Klik op onderstaand product voor productspecificatie en CAD Files