Bespaar 36% per zetting met het juiste gereedschap

Bij de keuze van gereedschap moet u niet alleen naar de initiële kosten kijken. Juist de onzichtbare kosten kunnen de uiteindelijke productiekosten aanzienlijk reduceren. Wij helpen u graag bij de keuze van het juiste gereedschap om de productiekosten te verlagen.

Een praktijkvoorbeeld
Als ontwikkelaar van modulaire huisvestingsunits was CBZ op zoek naar een goede en betrouwbare oplossing voor het verwerken en klinken van stalen structurele blindklinknagels, diameter 6,4 mm, in de montage. Gezamenlijk hebben we een uitvoerige test gedaan voor het vergelijken van standaard gereedschap ten opzichte van een (duurdere) BV4500. Dit accugereedschap is specifiek ontwikkeld voor het plaatsen van structurele blindklinknagels. Allereerst werden 150.000 blindklinknagels geplaatst met standaard gereedschap uitgerust voor structurele blindklinknagels. Daarna werden er 500.000 blindklinknagels geplaatst met het zwaardere accugereedschap, de BV4500. 


Bespaar 36% met de BV4500

We hebben de investeringskosten en wisselstukken van beide gereedschappen afgezet tegen het aantal zettingen. Het resultaat: met de BV4500 bespaart CBZ 36% per zetting ten opzichte van het standaard gereedschap. Een aanzienlijk verschil!

De keuze voor het juiste gereedschap
Duidelijk is dat het loont als er bij de keuze van gereedschap niet alleen naar de initiële investeringskosten wordt gekeken. Verborgen kosten zoals handling kosten, productieverlies door uitval van gereedschap en benodigde service van het gereedschap zouden ook meegenomen moeten worden in het kostenplaatje. U ziet dit terug in onderstaande ijsbergfilosofie. Wilt u meer weten over deze filosofie? Klik hier.

Meer weten? Wij hebben een team van sales en tooling engineers die u graag helpen om het totaalplaatje voor u in beeld te brengen. Klik op de link voor het maken van een testafspraak.

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies